2013


Jornades europees del patrimoni a Catalunya. 27, 28 i 29 setembre

25 de set. 2013, 3:50 publicada per Castell Floresta   [ actualitzat el 25 de set. 2013, 3:51 ]Jornada de portes obertes al castell els dies 27, 28 i 29 de setembre d’11 a 13 h

Cadena humana. 27 de juliol

25 de set. 2013, 3:47 publicada per Castell Floresta   [ actualitzat el 12 de febr. 2014, 1:57 ]El dissabte 27 de juliol el castell de la Floresta va ser el lloc escollit per una nova prova de força del moviment sobiranista de Catalunya.

Es sabuda la forta implicació que el municipi té vers actes de reivindicació com a país mitjançant nombroses propostes que es fan al llarg de tot l’any.

La darrera iniciativa ha estat fer una cadena humana la voltant del castell, la història del qual és una clara referència a la pervivència de les arrels catalanes més enllà dels intents d’anorrear la nostra cultura. En la cadena van participar cent cinquanta persones i es va plantar l’estelada al capdamunt de la torre per finalment un cop acabat l’acte celebrar un sopar popular.

 

 

 


3ª Fira de música al carrer. 28 de juny

25 de set. 2013, 3:38 publicada per Castell Floresta   [ actualitzat el 12 de febr. 2014, 1:28 ]

                                                            Fotlifort la Floresta Percussió                                                                         Rous Roots

                                                                             

Teatre. 15 de juny

25 de set. 2013, 3:23 publicada per Castell Floresta   [ actualitzat el 12 de febr. 2014, 1:32 ]


Trobada d'estudiosos. 8 de juny

25 de set. 2013, 3:15 publicada per Castell Floresta   [ actualitzat el 12 de febr. 2014, 1:41 ]

1714. L'impacte del règim borbònic a Catalunya: una visió general
1714 L'intent d'anorrear un poble

25 de set. 2013, 2:51 publicada per Castell Floresta   [ actualitzat el 12 de febr. 2014, 1:44 ]

Exposició que s'ha visitat al llarg dels mesos en les sales del castell


Premi Compromís. 31 de maig

25 de set. 2013, 2:26 publicada per Castell Floresta   [ actualitzat el 12 de febr. 2014, 1:51 ]

La JNC de les Garrigues lliura el Premi Compromís al municipi de la Floresta per l’organització de la setmana cultural.

El passat divendres 31 de maig a la tarda, es va lliurar al Local Social de la Floresta el Premi Compromís que el col·lectiu de la Joventut Nacionalista de Catalunya de les Garrigues va decidir lliurar al municipi de la Floresta.

 

Abans de començar l’acte, el Vicepresident Segon del Parlament de Catalunya, Lluís Corominas, va signar el llibre d’honor de l’Ajuntament de la Floresta. Un cop finalitzat, la comitiva es traslladà al local social on s’inicià l’acte. El motiu que ha portat a la JNC de les Garrigues a lliurar el guardó al municipi és que  durant les 24 edicions que porten realitzant la setmana cultural, han passat ponents de primer nivell, tot i les reduïdes dimensions del municipi, com ara Jordi Pujol, Artur Mas, José María Setién, Juan María Atutxa, Xabier Arzalluz, Josep Cuní, Vicent Sanchis, Muriel Casals, Manuel Milián, Toni Nadal, Magda Oranich... Això demostra un treball molt intens per part de les persones que durant tot aquests anys s’han encarregat de fer-ho possible.

 

L’acte va aplegar joves nacionalistes, presidenta de la JNC, Marta Pascal, el cap comarcal JNC a les Garrigues, Jordi Sumalla, el vicepresident segon del Parlament, Lluís Corominas, el delegat del Govern a Lleida, Ramón Farré, la diputada al Parlament, Ramona Barrufet, alcalde de la Floresta, Jaume Setó i regidors del municipi, així com també de la comarca, les associacions que organitzen la setmana cultural: els Amics del Castell Floresta, l’Associació de Dones, l’Associació de Jubilats i l’Associació de Joves i veïns del municipi.  

 

L’acte va estar centrar en reconèixer-los el mèrit de la tasca feta durant aquests anys, i que segueixin sent tot un referent de la comarca, tot i que les dificultats econòmiques actuals poden fer que la cultura passi a un segon terme per destinar més recursos a altres prioritats. En els parlaments es va recordar la necessitat que només amb una cultura forta i potent, Catalunya podrà seguir mantenint els trets i signes d’identitat propis.  La Floresta, 31 de maig de 2013.


XXIV Setmana Cultural

25 de set. 2013, 2:05 publicada per Castell Floresta   [ actualitzat el 11 de febr. 2014, 1:10 ]


         


       Del 25 al 31 de març de 2013

 

La presidenta d’òmnium Cultural Sra. Muriel Casals amb la xerrada que tingué per títol “Catalunya: Economia i política” tancà el cicle de conferencies que durant tres dies es van celebrar en el marc de la XXIV Setmana cultural de la Floresta.

L’edició d’aquest any es va inaugurar  amb  un acte presidit per l’Il·lm. Sr Jaume Setó, alcalde de la Floresta i la vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs Sra. Rosa Pujol que van donar pas a l’intervenció del diputat del Parlament de Catalunya Sr. Josep Rull que va dissertar sobre la trajectòria històrica del nostre país des de 1714 i les perspectives de futur.

Una altra intervenció destacada fou la de sr. Joan Antoni Melé, sots- director de Triodos Bank que en la segona jornada va tractar aspectes del que s’entén com una banca ètica.

Durant la setmana la música també va estar present amb l’actuació del grup Trams que van amenitzar la nit amb un cafè concert.

Finalment la cloenda d’aquesta edició va anar a càrrec del President del Consell Comarcal de les Garrigues, Sr. Juli Muro i d’un espectacle de màgia i humor.

Amb el ball de fi de festa del dia següent es donava per acabada aquesta edició que un cop més ha comptat amb un nombrós públic que l’ha seguida amb notable interés.

 
24 de set. 2013, 3:11 publicada per Castell Floresta   [ actualitzat el 25 de set. 2013, 2:00 ]
1-9 of 9