2013‎ > ‎

Premi Compromís. 31 de maig

25 de set. 2013, 2:26 publicada per Castell Floresta   [ actualitzat el 12 de febr. 2014, 1:51 ]

La JNC de les Garrigues lliura el Premi Compromís al municipi de la Floresta per l’organització de la setmana cultural.

El passat divendres 31 de maig a la tarda, es va lliurar al Local Social de la Floresta el Premi Compromís que el col·lectiu de la Joventut Nacionalista de Catalunya de les Garrigues va decidir lliurar al municipi de la Floresta.

 

Abans de començar l’acte, el Vicepresident Segon del Parlament de Catalunya, Lluís Corominas, va signar el llibre d’honor de l’Ajuntament de la Floresta. Un cop finalitzat, la comitiva es traslladà al local social on s’inicià l’acte. El motiu que ha portat a la JNC de les Garrigues a lliurar el guardó al municipi és que  durant les 24 edicions que porten realitzant la setmana cultural, han passat ponents de primer nivell, tot i les reduïdes dimensions del municipi, com ara Jordi Pujol, Artur Mas, José María Setién, Juan María Atutxa, Xabier Arzalluz, Josep Cuní, Vicent Sanchis, Muriel Casals, Manuel Milián, Toni Nadal, Magda Oranich... Això demostra un treball molt intens per part de les persones que durant tot aquests anys s’han encarregat de fer-ho possible.

 

L’acte va aplegar joves nacionalistes, presidenta de la JNC, Marta Pascal, el cap comarcal JNC a les Garrigues, Jordi Sumalla, el vicepresident segon del Parlament, Lluís Corominas, el delegat del Govern a Lleida, Ramón Farré, la diputada al Parlament, Ramona Barrufet, alcalde de la Floresta, Jaume Setó i regidors del municipi, així com també de la comarca, les associacions que organitzen la setmana cultural: els Amics del Castell Floresta, l’Associació de Dones, l’Associació de Jubilats i l’Associació de Joves i veïns del municipi.  

 

L’acte va estar centrar en reconèixer-los el mèrit de la tasca feta durant aquests anys, i que segueixin sent tot un referent de la comarca, tot i que les dificultats econòmiques actuals poden fer que la cultura passi a un segon terme per destinar més recursos a altres prioritats. En els parlaments es va recordar la necessitat que només amb una cultura forta i potent, Catalunya podrà seguir mantenint els trets i signes d’identitat propis.  La Floresta, 31 de maig de 2013.