Què ensenyem 

Cal  concertar el dia i l’hora en què es vol fer la visita trucant al telèfon 659294542 de dilluns a divendres de 9 a 13h o pel correu electrònic:castell@floresta.cat

Es visita: el Castell, el Pou de Gel i la Sala de treballs de la Pedra.

La visita guiada dura aproximadament una hora.

El preu és de 3,00 euros per adult. Grups escolars i menors de dotze anys 2,00 euros.

 

En la visita al Castell, monument declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, expliquem el procés de construcció medieval vinculat amb el món de la pedra de l'entorn i els esdeveniments històrics i artístics que s’han succeït des del moment de la conquesta del llavors anomenat terme de Castellots pel comte Ramon Berenguer IV l’any 1149 fins els nostres dies i les diferents famílies nobiliàries dels Cardona, Pallars i Medinaceli, que han deixat la seva empremta en el Castell i que són d’importància cabdal  per explicar la història del nostre país.

El Castell, era de fet un palau d’esbarjo on aquests nobles fruïen de la caça, gràcies al tancat que rodejant-lo, encabia animals salvatges i una abundosa floresta i espais de jardí.

En el monument s'hi troben traces artístiques del romànic tardà, gòtic, renaixentista i barroc i es mantenen en el seu interior els magnífics sostres teginats del s.XVI, finestrals i altres elements arquitectònics singulars així com nombrosos poemes i signes de diferents etapes històriques.

 


               
                                                                 Una sala del castell
                                                                                                                                                                             

Seguim la visita pel Pou de Gel. Singular construcció del segle XIV, amb una capacitat de 150 m3 on es guardava la neu recollida a l’hivern que permetia conservar-hi  els aliments.


 Altres espais de la Floresta:

Sala dedicada a la pedra amb el llegat d’en Felip Martí, representant d’una llarga nissaga de picapedrers, i on s’hi exposen les seves obres i eines antigues que permeten entendre el lligam del municipi amb aquest ofici.

 


 
 


.